• Word lid bij Mira!

  Mira is een gezellig en gedreven studentensymfonieorkest in Groningen, met elke week een repetitie en een borrel, twee keer per jaar een spetterend concert in De Oosterpoort, om het jaar een buitenlandse tournee en nog veel meer leuke activiteiten. Elk halfjaar spelen we een ander programma, bestaande uit een ouverture, een symfonie en een solowerk met jonge, getalenteerde musici of oude vedettes zoals Daniël Wayenberg.
  Speel jij een muziekinstrument en ga je vanaf komend jaar studeren in Groningen? Dan kun je tijdens je studententijd volop muziek blijven maken bij het Groninger Studentenorkest Mira! Kom tijdens de KEI-week langs om kennis te maken met onze vereniging en neem vooral je instrument mee!
 • KEI-week

  Ook in de KEI-week in 2018 (13 t/m 17 augustus 2018) zal Mira weer volop muzikaal actief zijn met onder meer open repetities en een klassiek concert.
 • Waarom kies ik voor Mira?

  Allereerst is het doel van Mira om gezamenlijk muziek te maken. Naast studeren en stappen in Groningen, is het erg waardevol om te blijven musiceren. Bij Mira staat kwaliteit hoog in het vaandel en tijdens de repetities werken we dan ook serieus en gedreven aan ons programma onder leiding van onze dirigent Pieter Bosma. Na de repetitie wordt er geborreld in onze stamkroeg: Café de Walrus. Mira biedt verder veel mogelijkheden om je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen. Zo kun je verschillende activiteiten organiseren door plaats te nemen in een van onze commissies.
 • Activiteiten

  Naast de reguliere concerten wordt het orkest, of een deel daarvan, vaak ingehuurd voor de begeleiding van koren of andere muzikale projecten. Ook binnen het orkest zijn allerlei ensembles, die voor eigen gelegenheid of als bijverdienste kamermuziek spelen.
  Bij speciale gelegenheden van de Rijksuniversiteit Universiteit Groningen, zoals de uitreiking van de eredoctoraten, werkt Mira samen met het orkest van Bragi en het Studentenkoor Gica. Tijdens het RuG lustrum in 2009 hebben deze drie verenigingen samen de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd tijdens het galaconcert van de RUG. De Universiteit vierde in 2014 jaar haar 400-jarig bestaan en ook hier werkten de drie verenigingen aan mee.
  Ieder seizoen spelen we verscheidene concerten in Nederland. Daarnaast wordt er om het jaar een buitenlandse tournee geörganiseerd. Op deze manier krijgen leden de kans om op te treden op internationale podia en natuurlijk om een geweldige reis mee te maken. De afgelopen jaren heeft Mira gespeeld in o.a. Zwitserland, Spanje, Zweden, Italië, Slovenië, Duitsland en Frankrijk.
  Naast repeteren en concerten geven doen Miranen natuurlijk nog veel meer: themafeesten, running Christmas diners, kleding ruilen op de ladies night of genieten van een goede mannenmaaltijd. Elke week eten Miranen samen voor de repetitie, worden er commissievergaderingen gehouden en wordt er geborreld in de Walrus.
  De repetitieweekenden zijn een hoogtepunt op de Mira-agenda: Legendarische bonte-avondacts en daarna dansen tot in de late uurtjes.
 • Hoe kan ik lid worden?
  How to become a member?

  Iedereen die een opleiding volgt in Groningen en een muziekinstrument speelt is welkom bij Mira! Voordat je lid wordt is het nodig om auditie te doen. De audities vinden tweemaal per jaar plaats: in september en in januari. Aanmelden voor de audities kan via het formulier hieronder.
  Everyone studying in Groningen and playing a musical instrument is welcome in Mira! However, before becoming a member we ask you to do an audition. There are two rounds of audtions per academic year: in September and in January. You can enroll for the audtions by filling in the audtion form.
  Volgende audities/next audtions: september 2018
  Wil je eerder lid worden? Dit is altijd bespreekbaar! - Do you want to become a member earlier? It is always possible to discuss this!

  Audition Form

Groninger Studentenorkest Mira
Postbus 4152
9701 ED Groningen